map Kart account_circle Min side

Kultur og næring

Tjenesteområdet Kultur og næring består av virksomhetene:

  • Kulturavdelingen
  • Sandnes kunst- og kulturhus
  • Sandnes kulturskole
  • Sandnes bibliotek
  • Næring
  • Landbruk

2021 ble i likhet med 2020 et år som var langt fra det normale og hvor var aktivitetene i kultur og næring var sterkt preget av covid-19 situasjonen. Mange tilbud til kommunens innbyggere måtte endres, tilpasses eller reduseres.  

I tillegg til å tilpasse driften til varierende forskrifter og anbefalinger knyttet til pandemien, har Kultur og Næring jobbet aktivt med å nå innsparingskravene fra handlings- og økonomiplan 2021-2024. Målet har i størst mulig grad vært å skjerme brukere, og da først og fremst barn og unge.

Mål 1: Sandnes skal være et inkluderende og mangfoldig samfunn

Strategi 1: Sandnes skal skape gode og likeverdige livsvilkår for alle

Kulturavdeling

Kulturavdelingen legger til rette for at det skal være trygge og tilgjengelige møteplasser for barn og unge. Det driftes kommunale fritidstilbud i bydelene Riska, Bogafjell, Ganddal, Forsand, Sandnes sentrum og i Lura bydel. Tilrettelagt fritid legger til rette for deltakelse gjennom fritidskontakttilbud og åpne kultur- og fritidsgrupper.

Besøkstall  2018 2019 2020 2021
Besøk kommunale bydelshus og fritidssentre 170 450 177 397 43 552 75 455
Besøk barn og unge (kommunal drift) 108 500 190 097 11 787 12 986
Barn og unge med behov for tilrettelegging (tilrettelagt fritid) 410 451 374 300

Kulturavdelingen har hatt mål om å opprettholde drift og tilbud til barn og unge så mye som mulig innenfor de restriksjoner som også har preget dette året på bakgrunn av nasjonale og lokale smittevernregler. Tilbudene har vært åpne, men antallsbegrensninger har medført at besøket ikke har kommet opp på et ordinært nivå. Det er lagt til rette for gruppetilbud innenfor interessebasert aktivitet for å tilpasse aktivitet til begrensninger.

Fritidskontakter er et viktig tilbud til barn, unge og voksne for å hjelpe de som har behov for ekstra støtte for å kunne delta i kultur- og fritidsaktiviteter. Pandemien har gjort det ekstra utfordrende å kunne gjennomføre gruppeaktiviteter. Tilrettelagt fritid har hatt hovedfokus på tilbud i små grupper, og en-til-en aktivitet der dette har vært mulig. Totalt 7 gruppetilbud har vært i gang hele året.

Utleie/ besøk på de kommunale bydelshus og fritidssentrene har også vært preget av lokale og nasjonale regler. Økningen i forhold til året 2020 handler om at det har vært færre helt stengte uker, og skolene har hatt flere grønne og gule uker og har dermed kunne nytte seg av de kommunale lokalene. 

Kongesommer 2018 2019 2020 2021
Ferieklubb 283 408 571 571
Åpen hall 400 1 492 0 900
Småjobbsentral 1 167 1 400 850 904

Totalbesøket i årets Kongesommer er 2 375. Dette inkluderer ferieklubber med påmelding og åpne tilbud. 119 barn har fått friplass og dette er en økning fra 101 året før. De fleste aktiviteter var fullbooket med unntak av en aktivitetsuke på Forsand. Kongesommer bidrar også til markedsføringen av i alt 15 tilbud i regi av frivillige organisasjoner, friidrett, fotball osv. Nytt av året var også kommunens sommerskole som ga tilbud til om lag 3 000 barn og unge.

Øvrige ferietilbud Besøkstall
Sommerbasen for ungdom 460
Folkehallene/Sandneshallen

18 973

Sommer på Ruten 1 831*/10 000

*barn og unge påmeldte til tilbudet

Ungdom i sentrum hadde også dette året tilbudet «Sommerbase» i regi av Hjerte for Sandnes. 460 ungdommer deltok på kurser og organiserte aktiviteter. «Sommerbasen» var finansiert av «Tiltakspakke for barn og unge».

«Sommer på Ruten» var støttet av «tiltakspakke for barn og unge i Sandnes» og partnerskapsmidler fra Folkehelse. Kulturavdelingen hadde ansvar for utforming og drift av tilbudet. Tilbudet ble bemannet med to aktivitetsledere som var til stede på Ruten syv dager i uken i totalt åtte uker. Disse la til rette for aktiviteter og konkurranser, samt at det hver uke var et fast program med skatekurs, husflidskurs, dansekurs, kunstverksted, sjongleringskurs og barnekonsert. Totalt var det 1 831 barn og unge som påmeldte på kurser og aktiviteter. Ved telling til faste tider er det registrert et besøk på Ruten disse åtte ukene på 10 000.

Sandnes kulturskole

2021 var et annerledes-år for kulturskolen. Undervisningen gikk i all hovedsak som normalt, mens forestillingsarbeidet som er en viktig del av skolens opplæring i større grad måtte gjennomføres på alternative måter. Den tradisjonelle Kulturskolefestival ble i 2021 DigitalFestival, der det ble publisert mer enn 30 digitale innslag. Deler av dette materialet ble også brukt under den digitale julekalenderen som ble publisert på kulturskolens hjemmesider og på Facebook.

Kulturskolens deltakelse i Eventyrstien, Byfesten og Vinterland ble gjennomført på en veldig god måte, og Nøtteknekkeren ble arrangert i samarbeid med Sandnes opera- og operettekompani.

Sandnes bibliotek

Sandnes bibliotek er en arena for livslang læring, hvor innbyggerne kan oppsøke kvalitetssikret informasjon og opplysning. I 2021 ble det prioritert å holde biblioteket og så mye som mulig av tjenestene åpne og tilgjengelige for publikum. Mye av kulturprogrammet ble avlyst, og for det som ble gjennomført så man en redusert interesse blant publikum. Besøkstallet har gått ned i 2021, men utlånstallene har gått opp.

Sandnes kunst- og kulturhus

Sandnes kunst- og kulturhus søker å nå ut til så mange publikumsgrupper som mulig, også de som av forskjellige årsaker ikke benytter kulturhusets ordinære program. Som et ledd i dette arbeidet har kulturhuset gjennom flere år tilbudt ukentlige gratis filmvisninger for barn i sommerferien, som også i 2021 traff et mangfoldig publikum.

Utstillingene i Kinokino kunstsal er alltid gratis og tilgjengelig for alle, og var godt besøkt gjennom hele året selv om pandemien til tider la begrensninger på antall besøkende. Et populært tiltak var de guidede omvisningene i utstillingene, som er tilgjengelig både for privatpersoner, grupper og skoleklasser.

Strategi 2: Sandnes skal styrke mangfoldet og det frivillige engasjementet i befolkningen

Kulturavdeling

Frivillige lag og foreninger, frivillige kulturaktører og -arrangører er alle viktige bidragsytere til at innbyggerne i Sandnes har tilgang til et bredt og variert kultur- og fritidstilbud. Forutsigbare rammevilkår er en viktig forutsetning, og kommunale tilskudd er et viktig virkemiddel for å stimulere til dette. Årlige driftstilskudd gir organisasjonene et handlingsrom for å kunne drive sin kjernevirksomhet.

Tilskuddsordninger 2020 2021
Tilskudd til åpne kulturarrangement og prosjekter 196 500 465 500
Tilskudd til kulturarrangement for ungdom og kulturprosjekter igangsatt av ungdom 66 000 38 000
Driftstilskudd til organisasjoner som ivaretar lokal kulturproduksjon 635 000 635 000
Driftstilskudd til frivillige lag og foreninger – musikk, barn og unge 1 372 000 1 336 000
Driftstilskudd til private bydelshus 929 000 1 029 000
Priser og stipend 108 800 120 000

Kulturavdelingen forvalter på vegne av IMDi, tilskuddsordningen «Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner». Hovedmålet med tilskuddsordningen er å øke arbeids- og samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og deres barn. Målgruppen er innvandrere og flyktninger, beboere i mottak og øvrig befolkning i lokalsamfunnet. I 2021 ble kr 1,7 millioner stilt til disposisjon for tiltaket. I tillegg ble det overført kr 0,4 millioner som var øremerket norsktreningstiltak i regi av frivillige organisasjoner. Tolv lokale innvandrerorganisasjoner fikk tildelt driftstilskudd etter gitte satser. Åtte frivillige organisasjoner fikk innvilget prosjekttilskudd til integreringstiltak. To organisasjoner fikk tilskudd til norsktreningstiltak. 

Kulturarenaplanens handlingsdel følges opp. Det er laget en oppsummering over møteplasser for barn og unge i Sandnes, samt gjennomgang av lokaler til lokale kor og korps. Vedtaket om å legge NS 8178 til grunn for lokaler som skal anvendes til musikkfremføring, øving og musikkundervisning er implementert i nye byggeprosjekt som Trones skole og ombygging av Sandved skole. Oppfølging av øvrige skoler må videreføres. Gjennomgang av Varatun Gård med søknad om bruksendring for å ivareta frivillighetens behov for lokaler er satt i gang. 

Frivilligsentralen

Frivilligsentralen bidrar til at frivillige og brukere får bedre livskvalitet. Det legges spesielt til rette for at innvandrere kan engasjere seg i frivillig arbeid.

2021 ble også preget av koordinering og etablering av frivillig innsats i forbindelse med koronapandemien. Oppgaver knyttet til vaksineringsprogram, pakking og utdeling av hurtigtester ble i stor grad utført av Frivilligsentralens frivillige og samarbeidspartnere. 

Over 600 frivillige er registrert i Frivilligsentralen, hvorav over hundre deltar i dag- og natteravn ordningen. Veksten i antall frivillige henger sammen med mobiliseringen som har skjedd under Koronapandemien. Større prosjekter som Frivilligsentralen har deltatt i har også resultert i flere frivillige. Her nevnes «Dataopplæring for eldre» og «Ut å spise».

Sandnes bibliotek

Biblioteket samarbeider med flere frivillige lag og foreninger om å tilby tjenester som språktrening og leksehjelp. Virksomheten har i 2021 vedlikeholdt samarbeidene og samskapning i biblioteket, utvikling og styrking har vist seg vanskelig under de restriksjoner som har foreligget mesteparten av året.

Sandnes kunst- og kulturhus

Husleiestøtten som gir lag og foreninger inntil 50 prosent avslag på kostnader ved leie av Sandnes kulturhus og Kinokino skaper gode muligheter for lokale kulturaktører til å benytte byggenes sceneflater til sine kulturaktiviteter. I 2021 har det vært lavere aktivitetsnivå enn forventet i et normalår, grunnet pandemien. Ubrukte midler overføres til 2022.

Husleietilskudd Antall Sum
2021 (ramme: 824 000) 21 415137
2020 (ramme: 824 000)

9

187800

2019 (ramme: 530 000) 26 543976

 

Strategi 3: Sandnes skal sikre god dialog med innbyggerne

Kulturavdeling

Innovasjonsprosjektet «Hva er planen?» ble etablert for å styrke barn og unges medborgerskap. Det tverrfaglige prosjektets mål er å videreutvikle systemet for medvirkning i kommunale planprosesser. Inneværende år er det nedsatt en tverrfaglig gruppe med et klart mandat for dette arbeidet. Det er gjennomført workshops med barn og unge, og med planleggere for å samle innspill og forankre felles forståelse i det videre arbeidet. Nytt årshjul for Barn- og unges kommunestyre er tatt i bruk.

Øvrige medvirkningsprosjekter som er gjennomført i løpet av året er:

  • Barnejury – utvelgelse av Barnas by kunstner
  • Gamlatorget – fremtidig bruk – prosjekt i årets Barnas by
  • Skolebesøk Vågen videregående skole og møter med Sandnes ungdomsråd i forbindelse med programmering av «Sommer på Ruten»
  • Skolebesøk på Hana skole og Vågen videregående - idèverksted i forbindelse med planlegging og programmering av Byfest oktober.

Mål 2: Sandnes skal være en attraktiv kommune

Kulturavdeling

Kulturavdelingen skal følge opp arrangører i byen og være med på å koordinere søknader om arrangement. I tillegg har avdelingen ansvar for koordinering av flere arrangement.

Året 2021 var et merkeår for åpning av Ruten som en attraktiv møteplass i sentrum. I tillegg har rådhusplassen også tatt form. Selv om smittesituasjonen har gjort at man ikke fikk nytte disse områdene så mye som ønsket, har det likevel framhevet de store mulighetene disse arenaene har for byen. Særlig har det vært positivt at Ruten er åpnet med mange aktivitetsflater og et byrom som innbyggere og tilreisende trives å være i.

2021 var også preget av covid-19 og i første halvdel var hovedfokuset å gi arrangører i byen oppdatert informasjon og råd om forskrifter.

Arrangement for barn og unge har også dette året hatt hovedfokus.

17.mai ble preget av smittesituasjonen og programmet ble i hovedsak lagt til rette for digital formidling.

UKM var også digital i år. Sandnes kommune tok også ansvar for UKM Rogaland, og gjennomførte dette digitalt. Ved hjelp av tilskudd fra UKM-Norge ble årets arrangement et nyskapende konsept for å teste ut nye måter å arrangere UKM på med mer vekt på samarbeid med profesjonelle instruktører/mentorer på alle verksted, og til produksjon av en digital forestilling i etterkant. Også fylkesmønstringen ble overført digitalt.

Barnas By ble gjennomført med aktiviteter sammen med Barnas By-kunstner og samling på Gamlatorget. Elevene fikk også en vandring gjennom Gågata til Vitenfabrikken med historiske stopp og fortelling.

Sandvedparkfestivalen for ungdom måtte avlyses.

Eventyruka gikk av stabelen uka etter gjenåpning av samfunnet. Arrangementet ble nedskalert i forhold til antall publikummere.  5 000 skuelystne kom til Sandvedparken 1. oktober og fikk eventyrlige opplevelser fremført og vist av elever ved Sandnes kulturskole.

Teater Egenart fikk gjennomført sine forestillinger på Lura bydelshus med begrenset publikum. Totalt 19 deltakere var med på framføringen av stykket «Den lille prinsen».

23. oktober gjennomførte kulturavdelingen Byfest på vegne av Sandnes Kommune. Det ble en fantastisk dag med det beste været, god stemning, lekende barn, aktiviteter og konserter på Ruten. Det anslås at det til enhver tid var 1 000 besøkende på Ruten og under konsertene på ettermiddag / kveld og ved oppskyting fyrverkeri var det opp mot 5 000 tilhørere.

Før Norge stengte ned igjen ble Julemarked på Varatun gjennomført.

Sandnes kommune fikk tildelt kr 1 111 475 fra Kulturtanken, øremerket Den kulturelle skolesekken.

Den kulturelle skolesekken Sandnes 2020 2021
Antall prosjekter 12 9
Antall elever på arrangementene 9557 7523

Totalt ble det i DKS Sandnes avholdt 231 forestillinger/hendelser i 2021. Ett prosjekt ble avlyst på grunn av korona, ett prosjekt ble gjennomført digitalt og to prosjekt ble gjennomført med begrensninger.

Det ble gjennom den kulturelle spaserstokken tre turneer på 10 ulike bo- og aktivitetssentre i kommunen. Et åpent tilbud med Orgelkonserten i Lura Kirke samlet 54 personer. Forsandheimen programmerte på egenhånd av praktiske årsaker.

Handlingsplan for kunst i offentlige bygg og uterom gir Sandnes kommune en unik mulighet til å styrke byens omdømme og attraktivitet. To kunstprosjekter ble ferdigstilt i 2021 på henholdsvis Kleivane skole og Sviland skole. Tre prosjekter pågår og vil bli ferdigstilt i løpet av 2022/23. På grunn av pandemi har kulturavdelingen vært avventende med å sette i gang nye prosjekter. Artoteket som ble åpent i 2019, har til tross for nedstengning, hatt godt med utlån i 2021.

Også i 2021 ble det laget artikler med formidling av kulturhistoriske materiale som en del av prosjektet «Ut i Sandnes» i regi av Region Stavanger og næringsavdelingen.

 

Strategi 1: Sandnes skal styrke kommunens storbykvaliteter

Sandnes kunst- og kulturhus

Samlet besøk                                       

Målsetting 2016 2017 2018 2019 2020 2021
80000 69329 64310 71035 66764 22249 35791

Fordelt pr hus                                       

Bygg Målsetting 2016 2017 2018 2019 2020 2021
Kinokino 10000 12112 15196 9297 12605 6301 3889
Sandnes kulturhus 70000 57217 49114 61738 54159 15948 31902

Samlet antall arrangementer

  Målsetting 2016 2017 2018 2019 2020 2021
Egne arrangement 30 % 37 % 59 % 56 % 54 % 66 % 27 %
Andres arrangement 70 % 63 % 41 % 44 % 46 % 34 % 73 %
Barn og unge   35 % 44 % 45 % 45 % 38 % 37%
Totalt antall arrangementer 300 293  317 265 292 178 213

I 2021 ble det gjennomført 213 arrangementer; 143 på Sandnes kulturhus, og 70 på Kinokino. 74 arrangementer ble flyttet eller avlyst.

Som følge av pandemien ble det samlede besøket redusert med om lag 46,5 prosent sammenlignet med forrige normalår i 2019, mens antall arrangementer ble redusert med 27 prosent. Store deler av 2021 ble gjennomført med publikumsrestriksjoner, noe som kan forklare det relativt lave besøkstallet sammenlignet med antall arrangementer. Etter at pandemitiltakene ble fjernet i slutten av september ble høstsesongen gjennomført omtrent som normalt, frem til nye tiltak ble innført i månedsskiftet november/desember.

På Kinokino fortsatte prosjektet for oppgradering av Sal 1 til konsertscene, med formål å åpne for aktivitet i september. Akustikktiltak ble utført i samsvar med anbefalingene i akustisk forprosjektrapport og i samarbeid med akustiker, og lyd-, lys og sceneteknikk ble installert. Imidlertid oppstod utfordringer av byggteknisk art, hvor det ble avdekket problemer med lydlekkasje internt i bygget samt mulige utfordringer med amfikonstruksjon og ventilasjon. Det viste seg nødvendig å søke om bruksendring for bygget, som er i prosess per november 2021. Det ble avklart at det per nå ikke er mulig å tilrettelegge for stående publikum, og denne problemstillingen ble derfor overført til det planlagte mulighetsstudiet for Kinokino, med oppstart i 2022.

Sandnes bibliotek

Sandnes bibliotek skal ha en sterk posisjon i kommunen og være en stolthet for byen. Ambisjonen er å være en attraktiv kunnskaps- og kulturaktør for både publikum, kulturlivet, organisasjoner og næringslivet.

  2016 2017 2018 2019 2020

2021

Besøk            
Hovedbibliotek

253417

243719 248316 245746 192514 134146
Høle 21684 21757 21801 17864 9940 9931

Riska

18000 19573 19756 30824 26050 28513

Forsand

        5946 5000
Sum Besøk 293101 285049 289873 294434 234450 177590
             
Utlån            
Hovedbibliotek 250533 237756 228007 233246 245118 306719
Høle 9526 10138 10082 10320 8545 9432
Riska 9322 14154 13624 26568 23777 25393
Forsand         6246 5533
E-bøker 9558 10134 12769 10456 17619  10485
Sum utlån 278939 272182 264482 280590 283726 358210
             
Arrangement        392 251  328
Arrangement (besøk) 9515 6992 9261 14582 15681 6366
             
Internett/facebook            
Nettsider (visninger) 111738 846466   240998 632217 685577
Unike nettbrukere 18953 12136   43371 66742 76624
Facebook (venner) 2314 2539 2802 3053 3306 3388

Sandnes bibliotek har i 2021 vært preget av en krevende personalsituasjon hvor toårsverk ble i første halvdel av året omdisponert til vaksinekontoret. Virksomheten har hatt et høyt langtidsfravær (ikke arbeidsrelatert) gjennom året, deriblant i ledelsen. Biblioteket har derfor hatt prioritet på god kvalitet i daglig drift og opprettholdelse av tjenestene ut mot publikum.

Implementering av den ferske bibliotekstrategien for perioden 2021-2024 ble påbegynt med en konkret strategisk handlingsplan for 2021. Oppfølging av dette arbeidet har ligget på vent som følge av personalsituasjonen som beskrevet over. Det ble i 2021 vedtatt å gjennomføre en idékonkurranse for biblioteklokalene som tas med inn i det videre strategiske arbeidet.

De støtteordningene Sandnes bibliotek dro nytte av i 2020 med bevilgninger til innkjøp av digitale bøker og til gjennomføring av digitale arrangementer, ble ikke videreført i 2021. Dette medførte et betydelig fall i utlån av e-bøker fra 2020 til 2021, men utlånet er jevnt med normalåret 2019. Det ble også et betydelig fall i besøkende til arrangementer, som skyldes mange avlysninger og minimal grad av digital distribusjon av arrangementer.

Den kraftige økningen i utlånstallene, særlig ved hovedbiblioteket, skyldes i stor grad at fornyelser av lån er inkludert i tallene, og at denne funksjonen er gjort lettere tilgjengelig, også for selvbetjening.

Riska filial er i god utvikling og har klart å øke både besøk og utlån i 2021.

Strategi 3: Sandnes skal ivareta og videreutvikle landbruk og naturgitte friluftskvaliteter

Landbrukskontoret

Landbruk arbeider med å ivareta på matjordvern, matvaresikkerhet, og god utnyttelse av skog- og viltressursene. Det er tett dialog med grunneiere for å tilrettelegge for friluftsliv, der dette lar seg kombinere med behovet til næringen.   

Mål 3: Sandnes skal være en ansvarlig og offensiv samfunnsutvikler

Næringsavdelingen

Målet om å være en ansvarlig og offensiv samfunnsutvikler er å tilrettelegge for framtidens næringer og nye arbeidsplasser.

I henhold til prinsippdokumentet for Nye Sandnes kommune skal to næringer gis særskilt prioritet; reiseliv og havbruk.

Næringsstrategi 2021–2031 ble vedtatt februar 2021. Utvalg for kultur, næring og innovasjon ble oppnevnt som politisk styringsgruppe og det ble avholdt to møter med gruppen i løpet av høsten. Strategien beskriver satsingsområder og strategiske grep. 

 

 

 

Næringslivsutvalget har besøkt færre bedrifter i 2021 enn normalt, med bakgrunn i covid-19. Hensikten med besøkene er å få bedre kunnskap, kompetanse og kontakt med næringslivet i Sandnes. Ordfører er leder av utvalget.  NLU fikk delegert myndighet i forbindelse med vurdering av søknader til kompensasjonsmidler, dette medførte raskere og mer effektive prosesser.

Ressursgruppen for Sandnes i Næringsforeningen i Stavangerregionen arrangerer treffpunkt-møter med dagsaktuelle temaer. Næringssjefen er med i arbeidet.

Prosjektet Bedriftsutvikling Ytre Ryfylke er videreført. Prosjektet skal evalueres i 2022.  Informasjon om tall og fakta finnes i kapittel Samfunnsresultat.

Næringsavdelingen har videreført arbeidet med Smart By og har representant i nettverk for Smarte Byer.

Situasjonen med covid-19 har også i 2021 påvirket arbeidet i næringsavdelingen og medført merarbeid knyttet til blant annet:

-          Veiledning for næringslivet ift. forskrifter og arbeidsinnvandring

-          Informasjon og utlysning til næringsliv, behandling av søknader/oppfølging Kommunalt næringsfond

-          Forvaltning midler gitt i ekstraordinært rammetilskudd

-          Deltakelse i prosjekter og grupper relatert til covid-19 og omstilling i næringslivet

Strategi 3: Sandnes kommune skal arbeide målrettet for å oppfylle klimaforliket

Landbruk har søkelys på å redusere transportbehovet. Det blir informert og oppfordret til å velge miljøvennlige produksjonsmetoder, bygningsmateriell og energikilder. Det er viktig med god og effektiv skogforvaltning, for å kunne arbeide målrettet med å fremheve at skogen er en viktig bidragsyter i klimaforliket.

Strategi 4: Sandnes kommune skal styrke kommunens kultur- og idrettsliv

Det er i 2021 bevilget midler både til Landsspeiderleir i Forsand sommeren 2022, Pilt-Ola oppsetning i regi av Forsand Teaterlag i juni 2022 og til at Sandnes er vertskap for Ironman 70,3 neste år.

 

Sandnes kunst- og kulturhus

RAS – Regional arena for samtidsdans er et av fem kompetansesentre for dans og en av landets største dansescener. RAS tilbyr kurs, workshops og residensopphold for det profesjonelle dansefeltet, produserer forestillinger og organiserer regionale turnéer for Dansenett Norge. I 2021 ble det spilt 12 produksjoner, med til sammen 15 forestillinger. Det ble gjennomført syv residensopphold, med til sammen 92 residensdager. Samlet besøk var 851.

Kinokino kunstsal har visninger innen visuell kunst, kunsthåndverk, design, arkitektur, litteratur og film. Kunstsal har en naturlig forankring til det lokale og regionale profesjonelle kunstfeltet, men viser også nasjonal og internasjonal kunst av høy kvalitet. I 2021 ble det gjennomført to utstillinger: Larissa Sansour – Heirloom og Per Christian Brown – Huset og roten, minner og metamorfoser. Totalt ble det gjennomført 28 omvisninger i forbindelse med utstillingene. Samlet besøk var 1 397.

 

Sist oppdatert: 22.03.2023