map Kart account_circle Min side
HjemNå kan du snart vaksinere deg

Nå kan du snart vaksinere deg

I disse dager mottar Sandnes kommune de første forsendelsene av influensa- og koronavaksiner. Du kan bestille time allerede nå.

Hensikten med vaksiner mot influensa, korona og pneumokokksykdom er å forebygge alvorlig sykdom. 

Ta kontakt med din fastlege, apotek eller Centrum vaksiner for å bestille time. Oppstarten for vaksinering er i uke 41 og 42.

Barn og voksne i risikogruppene der begge vaksinene er anbefalt oppfordres også i år til samvaksinering, altså å ta begge samtidig.

Barn i risikogruppene er ekstra utsatt
Barn i risikogruppene er mer utsatt enn andre barn for å få alvorlig forløp ved influensasykdom. Nasjonale studier har vist at barn i risikogruppene samlet sett har fire ganger høyere sannsynlighet for å bli sykehusinnlagt med influensa. Noen barn anbefales å ta både influensa- og koronavaksine. Dette tar barnets lege stilling til.

Barn under 12 år i risikogrupper der begge vaksinene anbefales kan bestille time på reisevaksinekontoret for samvaksinering. Følgende tidspunkter er tilgjengelige for timebestilling:

22.10: 12.00-14.30
25.10: 09.30-11.30

Oppfriskingsdose av pneumokokkvaksinen
Vi minner også om oppfriskningsdose av pneumokokkvaksinen hvert 6. år for i risikogruppene. Denne vaksinen kan settes samtidig som både influensa- og koronavaksinen.

Sist oppdatert: 01.10.2024